maanantai 1. elokuuta 2011

Le Forkin -dieetti eli haarukkaruokavalio

Haarukkaruokavalio on yksi uusista nousevista helpoista dieettimuodoista. Haarukkaruokavalion eli Le Forkin -dieetin perusajatus on se, että kaikki ruoka syödään haarukalla. Dieetin suosio saattaakin perustua sen yksinkertaisuuteen ja helppouteen. Haarukkaruokavaliosta kirjan kirjoittaneen Ivan Gavriloffin mukaan haarukoinnin tarkoitus on uudistaa ruokailutottumuksia ja se on helppo ottaa huomioon normaalissa elämänrytmissä.

Haarukkaruokavalio eli Le Forkin -dieetti pähkinänkuoressa:
  • Syö kolme ateriaa päivässä. Aamiaisella ja lounaalla voit syödä normaalisti, mutta älä ylensyö.
  • Päivällisellä/illallisella voit syödä vain haarukalla. Veitsi, lusikka, sormet tai mitkään muutkaan apuvälineet eivät ole sallittuja.
  • Haarukkaruokavalion idea ei ole vain syödä haarukalla, vaan idea on nimenomaan olla syömättä mitään, mitä ei voi syödä haarukalla vaivatta. Tämän vuoksi mitkään naposteltavat eivät kuulu ruokavalioon ja levitteet jäävät pois sillä niiden levittämiseen tarvittaisiin veistä. Keitot, jugurtit, jäätelöt ja monet makeat jälkiruuat jäävät pois sillä ne nautittaisiin lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti